Transparant verpakkingsmateriaal

De technische kennis en creativiteit van AH Packaging staan garant voor een unieke verpakking, bijvoorbeeld voor private label. Iedere vorm en bedrukking is anders, net als het materiaal. Zo kan het verpakkingsmateriaal bestaan uit:

 • Blue-Pet
 • BIO-Pet
 • R-Pet
 • PVC (190 tot 300 µ dikte)
 • A-Pet (190 tot 400 µ dikte)
 • Pet-GAG (190 tot 400 µ dikte)
 • Polypropyleen (tot 500 µ dikte)

Ook combinaties van deze materialen of verschillende vormen zijn mogelijk. U kunt de transparante verpakkingen laten bedrukken en afwerken. AH Packaging zorgt voor bijzondere inkten (ook speciaal voor food verpakkingen), speciale laminaten, vernissen, foliedruk en een passend advies.

Mono-materiaal

In het kader van duurzaamheid staan we steeds vaker stil bij wat er met een verpakking gebeurt nadat die haar functie heeft vervuld. Recycling is dan ook hot topic.

Voor een goede recycling moet er bij het ontwerp van een verpakking rekening gehouden worden met de materiaalkeuze. Hoe zuiverder het materiaal, des te beter deze te recyclen is. Daarom is het voor recycling het best één soort materiaal in te zetten, oftewel mono-materiaal.

Een verpakking van kunststof is de juiste oplossing. Uw product is zichtbaar voor iedereen en gemaakt van één soort materiaal.

Blue-Pet

Als producent van kunststof verpakkingen heeft AH Packaging dagelijks te maken met het onderwerp duurzaamheid en recycling. AH Packaging wil met het Blue-Pet een bijdrage leveren aan de vermindering van ongebruikt kunststof afval. Het materiaal is een duurzaam alternatief voor standaard PET.

Het Blue-Pet is zoals de naam al zegt een blauwachtig materiaal met tot 100% gerecycled materiaal in de centrale laag.

Ondanks dat het nieuwe materiaal uit gerecycled kunststof bestaat heeft dit geen consequenties voor de kwaliteit of helderheid van het materiaal. Integendeel, dankzij de blauwachtige tint communiceert het materiaal frisheid en puurheid, waardoor producten op de POS in een aantrekkelijk daglicht komen te staan.

De voordelen gaan verder dan het uiterlijk van het materiaal: dankzij het niet onaanzienlijke gerecyclede afval van de farmaceutische industrie, kan het zonder aarzelen worden gebruikt in de voedsel- en hygiënesector. Daarnaast zorgt een virgin buiten laag voor een optimale barrière zo is materiaal in zijn geheel food-proof!

Een ander voordeel van dit materiaal is de prijs. Nu kunnen we echt zeggen:
‘Duurzaamheid zonder extra kosten!’

Zoals alle door AH Packaging geleverde PET-materialen kan Pet-Blue volgens de huidige praktijk veilig als monofilm aan de recyclingeconomie worden toegevoegd. Voor een duurzame toekomst voor ons milieu gaan we de goede kant op.

BIO-Pet

BIO-PET is gedeeltelijk vervaardigd uit hernieuwbare bronnen zoals suikerriet.
Ongeveer 30% van BIO-PET is van plantaardige afkomst. Door het gebruik van plantaardig materiaal houden we onze natuurlijke hulpbronnen in stand. Biologisch PET kan worden omgezet in een transparante verpakking en vervolgens worden gerecycled op dezelfde wijze als standaard PET.

Voordelen

 • Een lager verbruik van fossiele grondstoffen.
 • 30% van het materiaal is gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen.
 • Dezelfde recycling keten wordt gebruikt als die voor conventioneel PET.
 • Aantrekkelijkere prijs dan andere bio gebaseerde materialen.
 • Lagere co2-emissies vergeleken met kunststoffen op basis van 100% petrochemische grondstoffen.
 • Eenvoudig te integreren in duurzaamheidsprogramma’s van de klanten.

Transparant verpakking van BIO-Pet
BIO-Pet kan op de zelfde manier worden toegepast als de gebruikelijke PET-films.
AH Packaging maakt het nu mogelijk een elegante en opvallende transparante verpakking te produceren met minder fossiele grondstoffen dan voorheen.

De voordelen zijn duidelijk. Dankzij het gebruik van meer hernieuwbare bronnen, worden er minder grondstoffen gebruikt uit aardolie. Dit is een aspect waar producenten en consumenten steeds meer waarde aan hechten. U onderscheid zich hiermee ten opzichte van uw concurrentie.